Groen dak Apeldoorn

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groen Dak Apeldoorn

Denk je na over het (laten) aanleggen van een groendak? Specialist Gert-Jan denkt met je mee, en regelt alles voor je.

Of je het groendak nou wil laten aanleggen of zelf gaat aanleggen, wij helpen je. 

Je krijgt van ons een vrijblijvende dakinspectie, bij jou op locatie in Apeldoorn.

Treffen we je snel?

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Groen dak zonnepanelen apeldoorn

Gerealiseerde projecten in Apeldoorn

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Wil je zelf je groen dak aanleggen? Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Apeldoorn om de situatie te inspecteren. 

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Een groen dak in Apeldoorn

Een groen dak in Apeldoorn aanleggen? Bij Groendakspecialist ben je aan het juiste adres! We hebben ruime ervaring in het aanleggen van groene daken in Apeldoorn en de omgeving. We zijn zelfs bedreven in het assisteren bij subsidieaanvragen voor groene daken in Apeldoorn. Of je nu zelf een groen dak wilt aanleggen of het wilt laten doen, wij helpen je graag bij het aanvragen van de subsidie. Neem contact met ons op via telefoon, het invullen van een contactformulier of stuur ons een e-mail. Onze specialist Gert-Jan zal vervolgens contact met je opnemen om je verder te assisteren. Het was nog nooit zo eenvoudig om een groen dak te (laten) realiseren.

Subsidie aanvragen

Woon je in de gemeente Apeldoorn? Dan heb je recht op subsidie wanneer je een groendak wil aan laten leggen. De gemeente geeft met name deze subsidies uit omdat overtollig regenwater dan op een meer gecontroleerde manier op kan worden gevangen en worden vastgehouden.

Hieronder beschrijven we de voorwaarden waar je aan dient te voldoen op het moment dat je in aanmerking wil komen voor de subsidie:

  • Het pand is vóór 2012 gebouwd en bevindt zich in een gebied met een gemengd rioolstelsel (de witte gebieden op de kaart).
  • De regenpijpen zijn momenteel nog aangesloten op het riool.
  • Het dakoppervlak is minimaal 30 m².

Als je dakoppervlak kleiner is dan 30 m², kun je jouw aanvraag combineren met bijvoorbeeld je buren of een ander adres in Apeldoorn, zodat je toch aan de vereiste 30 m² komt. Het andere dak moet ook voldoen aan alle andere subsidievoorwaarden, maar de daken hoeven niet aaneengesloten te zijn.

Belangrijk is dat de constructie van je dak geschikt is voor het extra gewicht. Dit kan op twee manieren worden aangetoond: door middel van een verschilberekening of door het aanleveren van een constructieve berekening die voldoet aan de NEN-EN serie, zoals voorgeschreven door het Bouwbesluit. Als in de bestaande situatie bijvoorbeeld grind of tegels aanwezig zijn en het gewicht van deze materialen hoger is dan het gewicht van het verzadigde groene dak, kan worden volstaan met een verschilberekening. Als een verschilberekening niet mogelijk is, moet met behulp van een constructieberekening worden aangetoond dat de dakconstructie het extra gewicht van het groene dak kan dragen.

  • Het groene dak moet minimaal uit drie lagen bestaan: een wortelkerende laag, een substraatlaag en een vegetatielaag.
  • Bij de aanleg van het groene dak dien je te voldoen aan de wettelijke bouwregels.
  • Per vierkante meter moet het groene dak minimaal 20 liter water kunnen opvangen.

Vragen?

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over groene daken. Mocht je een persoonlijke vraag hebben of specifieke informatie willen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We staan altijd klaar om je te helpen.

Hoe werkt de gratis dakinspectie?

Die gratis dakinspectie is eigenlijk hartstikke simpel. Je maakt een afspraak en dan komt specialist Gert-Jan bij je langs om je dak te checken. Tijdens die inspectie kijken we of je dak geschikt is voor een groen dak of wat er nog moet gebeuren om het geschikt te maken.

We geven je ook advies over de verschillende soorten groendaken die je op jouw dak kunt leggen (afhankelijk van de bouw en de helling van je dak).

Hoe zit het met onderhoud?

Nou, het onderhoud hangt af van het type groendak dat je kiest. Een simpel groendak, zoals een sedummat, heeft niet zoveel onderhoud nodig, meestal maar twee keer per jaar. Dat kun je makkelijk zelf doen.

Maar als je voor een uitgebreider groendak gaat met struiken, planten en misschien zelfs bomen, dan moet je wel wat meer moeite doen.

Hoe lang duurt het voordat het groendak geplaatst wordt?

Meestal kunnen ze een groendak wel binnen een dagdeel of een hele dag aanleggen, afhankelijk van de grootte van je dak. Dus je kunt al snel van je groendak genieten. Na de aanvraag duurt het meestal zo’n drie weken voordat ze kunnen beginnen. Maar als je haast hebt, kunnen ze altijd kijken naar andere mogelijkheden.

Kan het groendak het hele jaar door worden geplaatst?

Jazeker, je kunt het hele jaar door een groendak laten leggen, zelfs in de winter. Alleen als het vriest, is het lastig omdat het groen dan niet uit de grond gehaald kan worden op de kwekerij.

Hoe lang duurt de aanleg?

In de meeste gevallen kun je binnen één dag of één dagdeel een groendak laten aanleggen, afhankelijk van de grootte van het dak.

Waar zitten jullie gevestigd?

Groendakspecialist zit in Scheveningen, Den Haag. Dat is ongeveer zo’n anderhalf uur rijden vanaf Apeldoorn.

070 - 20 42 092