Subsidie

Je wilt graag subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groendak, hoe werkt dat?
Goed nieuws. Je krijgt van ons persoonlijke begeleiding bij het aanvragen van de subsidie.

Specialist Gert-Jan helpt je bij het aanvragen van een subsidie.

Gert-Jan heeft jarenlange ervaring als adviseur als het aankomt op Groene daken. Hij is ooit zelf begonnen met het aanleggen van groene daken en spreekt dus uit ervaring.

Kom je er niet helemaal uit en kun je de ervaring van een specialist wel gebruiken? Aarzel niet, wij helpen je.

Gert-Jan groendakspecialist

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een groen dak in jouw leefomgeving

Wanneer je een subsidie aanvraag doet bij de gemeente, willen zij verschillende documenten ontvangen

Voor een subsidieaanvraag zijn enkele documenten benodigd, we leggen hieronder kort uit welke documenten dat zijn en wat dit inhoudelijk betekent.

Offerte aanvraag: alle kosten van het groene dak op een rij. Wij brengen graag geheel vrijblijvend en gratis een offerte voor je uit welke je kunt gebruiken voor de gemeentelijke aanvraag.

Productinformatieblad: op dit informatieblad staan gegevens vermeld welke de gemeente nodig heeft voor wat betreft het groen dak. Onder andere het aantal vierkante meters groen dak, de dakhelling en het waterbergingsvermogen staan op het productinformatieblad. Uiteraard ontvang je van ons ook het productinformatieblad wanneer je een offerte aanvraagt.

Mocht de gemeente om meer informatie vragen, dan helpen wij hier uiteraard graag bij. Aarzel niet om ons om hulp te vragen.

Subsidie voor een duurzaam groendak

We zitten in een periode waarin we te maken hebben met snel veranderende weersinvloeden. Gemeentes en andere overheidsorganen zijn daarom druk in de weer met (ondersteunende) activiteiten waarmee een bijdrage geleverd kan worden aan het milieu. Middels groene daken kunnen we tegenwoordig als particulier ook onze bijdrage leveren. Als iedereen íets doet bij hem of haar thuis, dan zouden we hier al veel mee kunnen winnen. Door het verstrekken van subsidies proberen verschillende gemeentes je te helpen met de bekostiging van een groen dak. Check de link om te zien of er in jouw gemeente een Groendaksubsidie van toepassing is: https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/

Hoe verloopt een subsidie aanvraag?

Elke gemeente hanteert zijn eigen beleid met daarbij verschillende voorwaarden als het aankomt op de subsidieaanvraag. Het is daarom altijd handig om vooraf even te informeren bij jouw gemeente.
Sommige gemeentes geven bijvoorbeeld alleen groendak subsidie vanaf een bepaald aantal vierkante meters. Kom je vierkante meters tekort? Informeer bij ons naar de mogelijkheden om toch een subsidie te regelen, wij helpen je graag.

Ook de hellingshoek van je dak kan van invloed zijn op de subsidie. Soms wordt er geen subsidie verleend voor daken die steiler zijn dan 15 graden.

Wanneer je een subsidie aanvraag doet bij de gemeente, willen zij verschillende documenten ontvangen. Wij van Groendakspecialist nemen deze aanvraag volledig van je over. Service van de zaak!

070 - 20 42 092