Groendak pakketten

Bij Groendakspecialist hebben we een uitgebreid aanbod groendaken. Op deze pagina vertellen we je meer over de verschillende soorten groen voor op je dak.

Groendak systemen

We delen de groendak systemen in vier verschillende categorieën in; lichtgewicht, biologisch, isolatie en zonnepanelen. In principe beschikken alle systemen over de basisvoordelen van een groendak en heeft ieder pakket zijn eigen unieke voordeel.

Lichtgewicht

De lichtgewicht systemen zijn voor daken waar een lage dakbelasting of daken met een flinke helling.

Isolatie

Praktische voordelen met isolerende en waterbergende groendakpakketten.

Biologisch

We hebben een uitgebreid scala aan biologische begroeiïngen, geschikt voor meerdere doeleinden.

Zonnepanelen

De combinatie tussen zonnepanelen en een groendak heeft vele voordelen.

Lichtgewicht

De lichtgewicht systemen zijn bedoeld voor daken met een lage dakbelasting of flinke helling (tot 45 graden).

Hellend

Het hellende groendak is bedoeld voor daken met een helling vanaf 20 tot 45 graden. Het hellende dak is geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw. Het hellende groendak wordt uitgevoerd in de de dampdicht en dampopen variatie. De dampopen wordt dus direct op de panlatten gemonteerd en is daarmee een alternatief voor dakpannen.

Damp dicht hellend groendak
Lichtgewicht groendak

Lichtgewicht

Het lichtgewicht groendak systeem is erg licht in vergelijking tot het traditionele groendaksysteem. Waar een traditioneel groendak 85kg/m2 weegt, weegt het lichtgewicht groendak slecht 45-55 kg/m2. De lichte variant is zo licht omdat er minerale wol wordt gebruikt als substraatlaag. Minerale wol vangt voldoende water op en is een ideale onderlaag waarin sedum goed kan groeien.

Isolerend en waterbergend

De isolerende en waterbergende groendakpakketten zijn gericht op de praktische voordelen van een groendak.

Groendak met XPS-isolatie

Zomer & winter isolatie

Het groendak voor zomer & winter isolatie wordt uitgevoerd met XPS plaatmateriaal. XPS heeft een rc waarde van zo’n 4.05 bij 13cm dikte. XPS heeft als voordeel dat het nat mag worden en is daardoor ideaal als extra isolatiemateriaal in combinatie met het groendak. Op het isolatiegroendak groeien in totaal zo’n 13 verschillende soorten sedumplanten.

Groendak met waterbergend systeem

Retentiedak

Het retentiedak is er op gericht om zoveel mogelijk water op te vangen. Het retentiedak heeft een speciale waterbergende laag waarin enorm veel water opgevangen kan worden. De honinggraat structuur in de witte laag bestaat voor meer dan 90% uit lege ruimte waarin water opgevangen kan worden. Het vlies eronder zorgt dat water in de komende 24 uur vertraagd wordt afgegeven.

Groendakpakket-retentiedak

Biologisch

We hebben een uitgebreid scala aan biologische begroeiïngen, geschikt voor meerdere doeleinden.

Divers en kleurrijk

divers en kleurrijk

Het divers en kleurrijk groendak is voorzien van een mix aan kruiden en sedum. Qua sedum kun je tot zes verschillende soorten verwachten. Er zijn daarnaast tot wel vijfentwintig verschillende soorten kruiden te vinden op dit type groendak. De kruiden en het sedum groeien op een biologische kokosvezelmat.

Inheemse bloemenweide

Inheemse bloemenweide

Het inheemse bloemenweide groendakpakket is opgebouwd uit begroeiïngen welke van oorsprong uit Nederland herijzen. Op dit dak groeien 40 plantensoorten waarvan sommigen hun voortbestaan wordt bedreigd. Door de inheemse bloemenweide krijgt de biodiversiteit een flinke boost.

Vogels en bijen

Vogels en bijen

Het vogels en bijen groendak is erop gericht om zoveel mogelijk gewenst gedierte aan te trekken in de omgeving. Dit groendak is voorzien van zeven soorten siergrassen, veertig vaste planten & kruiden en vier soorten sedum. Het gedierte komt voornamelijk af op de variëteit aan waard- en nectarplanten.

Zonnepanelen

Een groendak en zonnepanelen werken enorm goed met elkaar samen. Tijdens warm weer zorgt het groendak ervoor dat het zonnepaneel koel blijft waardoor het efficiënter kan werken. Bij Groendakspecialist bieden we verschillende groendak oplossingen aan i.c.m. zonnepanelen.

Bestaand zonnepanelen dak

Bestaand zonnepanelendak

Heb je al een bestaand dak dat is voorzien van zonnepanelen? Geen probleem, wij leggen regelmatig een groendak rondom de zonnepanelen, voor een meer efficiënte werking van de zonnepanelen en biodiversiteit op het dak.

Groendak Solar

Groendak & Solarstands

Ben je van plan om een groendak én zonnepanelen aan te laten leggen? Met het Solar Groendaksysteem vang je twee vliegen in één klap. Samen met onze partner installateur leggen we het groendak en de zonnepanelen in een keer aan.

Groendakpakket-zonnepanelen

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een groendak in jouw leefomgeving

070 - 20 42 092