Dakbedekking

Bij Groendakspecialist kijken we altijd kritisch naar de dakbedekking, voordat we een groendak aanleggen. Het is namelijk uiterst belangrijk dat de dakbedekking in goede staat is, voordat er een groendak op wordt aangelegd. 

Goed begin, half werk; ook bij een groendak

Na zo’n vijftien tot twintig jaar is een dakbedekking aan vernieuwing toe, volgens de fabrikant. Veel mensen denken pas aan vervanging van de dakbedekking op het moment dat er een lekkage is, een dakbedekking ligt in sommige gevallen dus zeker langer dan de aangegeven vijftien tot twintig jaar. 

Wil je een groendak aanleggen en is je dakbedekking nog niet lek maar wel tussen de vijftien en twintig jaar oud? Dan is het een wijs besluit om de dakbedekking te vervangen voordat je een groendak (laat) aanleggen.

Je zorgt daarmee voor een goede onderlaag welke zeer goed bestand is tegen de toekomst. Het groendak beschermt de dakbedekkingslaag tegen weersinvloeden en temperatuurschommelingen, hierdoor gaat de dakbedekking tot drie keer zo lang mee.

Voor de meeste mensen is het daarom een logisch moment om te investeren in nieuwe dakbedekking op het moment dat er een groendak wordt aangelegd.  

070 - 20 42 092