Waarom een groen dak?

Op deze pagina leggen we je alles uit over de voor- en nadelen van een groendak/sedum dak en waarom een sedumdak voor jou van toepassing zou kunnen zijn.

Voordelen Groen dak

Een Groendak heeft veel voordelen. Hieronder lees je alles over de voordelen voor je portomonnee en de mensen en natuur om ons heen in Nederland!

Een-groen-dak-werkt-waardeverhogend-2

Een Groen dak werkt waardeverhogend

Door de positieve voordelen van een groendak – zoals een lager energieverbruik, de langere levensduur van de dakbedekking en een prettiger klimaat in en rondom het huis stijgt de waarde van je woning. Daarnaast werken zonnepanelen tot wel 8% efficiënter op een groendak door de verlaagde temperatuur. Momenteel ontvang je tot wel 50% aan subsidie op de aanschafwaarde van het groendak!

Een groen dak zorgt voor schonere lucht

Zorgt voor schonere lucht

De vele plantjes op een groendak werken als filters voor fijnstof en zetten CO2 om in zuurstof. Met een groendak help je mee aan een schonere lucht en geniet je van een betere luchtkwaliteit, zeker in stedelijke gebieden.

slaat regenwater op

Een groendak vangt regenwater op en slaat het water tijdelijk op het dak op. Het water wordt door de planten in het groendak opgenomen en later door verdamping teruggegeven aan de lucht. De resterende neerslag wordt pas na enige tijd van het dakoppervlak afgevoerd. Een groendak draagt zo bij aan een stabiel grondwaterpeil. Het riool wordt ontlast, waardoor wateroverlast en overstromingen in de straat bij hevige regen worden voorkomen.

een-groen-dak-beschermt-de-dakbedekking

Beschermt de dakbedekking

Een groendak beschermt de dakbedekking tegen weersinvloeden zoals zon, regen, hagel, wind en extreme temperaturen. Je dakbedekking gaat twee tot drie keer langer mee.

Een groen dak voorkomt geluidsoverlast binnen en buiten

Minder geluid – zowel binnen als buiten

Met een groen dak isoleer je het geluid, zowel binnen als buiten de woning.

een-groen-dak-beschermt-het-dat-tegen-warmte

Isoleren in de zomer en Winter

Isoleer je huis in de zomer en winter met een groen dak. Met andere woorden: een warmer huis in de winter (met minder kosten) en een koeler huis in de zomer. Gemiddeld genomen kun je tot wel vier graden de goede kant op isoleren, hoe ideaal?!

070 - 20 42 092