Kliko ombouw groen dak

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen omdat je je kliko ombouw graag zou willen voorzien van een groen dak. Goed nieuws, je kliko ombouw kan zeker voorzien worden van een groendak en daar helpen we je graag bij.

Uiteraard is het wel goed om te achterhalen of jouw kliko ombouw geschikt is voor een groen dak. Want je wil achteraf natuurlijk geen gedoe met een rotte ombouw of een ombouw die zo lek is als een gieter doordat de wortels erdoorheen groeien.

Daarom adviseren wij je graag óf jouw kliko ombouw al geschikt is voor een groen dak of hoe we deze geschikt zouden kunnen maken. Het zou namelijk wel tof zijn om een stukje groendak op je kliko ombouw te hebben!

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je kliko ombouw groen dak aanleggen?

Dat kan. Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan van Groendakspecialist? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis om de situatie te inspecteren. 

Waar moet ik op letten bij de kliko ombouw als ik een groen dak wil?

Wanneer je je kliko ombouw wil (laten) omtoveren tot een ware groene schoonheid dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten om ervoor te zorgen dat het feestje niet eindigt in een debacle.

1. Is het ”dak” van de ombouw geschikt?

Het is een mooi begin dat het dak van je kliko ombouw waterdicht is, echter betekent dit nog niet dat de ombouw ook daadwerkelijk geschikt is voor het groendak. We willen er namelijk voor zorgen dat het dak wortelwerend is. Anders kan het weleens zo zijn dat de wortels na afzienbare tijd door jouw ombouw heengroeien. En dat is volgens mij niet de bedoeling toch?

Let op: wanneer je een groen dak enkel plaatst op een kliko ombouw dan profiteer je niet van de voordelen op het gebied van bijvoorbeeld isolatie/temperatuur op het moment dat je het groen op het dak van het huis plaatst.

2. Hoe sterk is de kliko ombouw?

Misschien heb je al wel gelezen dat een groen dak dient als een waterbuffer. Dat wil zeggen dat een groen dak veel capaciteit heeft om, en van nature, veel water op te slaan. Als gevolg hiervan kan je groen dak uiteindelijk flink zwaar worden. En we willen natuurlijk wel dat de kliko ombouw dit gewicht kan houden. Daarom is het belangrijk om vast te stellen of de ombouw het gewicht van het groen dak kan houden.

Daarnaast zijn andere soorten groen dak, zoals een groen dat met wilde bloemen of bomen/struiken, minder geschikt voor een kliko ombouw.

Weet je het niet helemaal zeker?

Heb je nu een idee van de mogelijkheden omtrent het aanleggen van een groen dak op je kliko? Top, dan weet je nu dat er zeker mogelijkheden zijn om een groen dak te plaatsen op de ombouw maar dat het wel belangrijk is om rekening te houden met een aantal zaken om teleurstelling te voorkomen.

Heb je nog vragen over de aanleg van een groen dak, bijvoorbeeld wanneer je het groen dak het best kunt aanleggen of in hoeverre een groen dak beloopbaar is?

Specialist Gert-Jan helpt je verder

We helpen je uiteraard graag met de eventuele vragen die je mogelijk nog hebt. Specialist Gert-Jan is in principe altijd bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden.

Uiteraard kunnen we het nieuwe groen dak op de kliko ombouw komen plaatsen of anders alleen komen leveren. Wat je zelf wilt!

070 - 20 42 092