Groendak Utrecht

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groen Dak Utrecht

Ben je de mogelijkheden aan het bekijken van een groen dak bij jou thuis in (omgeving) Utrecht? 

Wil je je groen dak zelf aanleggen of laat je het dak liever aanleggen? In beide gevallen denkt specialist Gert-Jan graag met je mee.

Je krijgt van ons altijd een gratis dakinspectie, gewoon bij jou op het dak in Utrecht.

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Gerealiseerde projecten in Utrecht

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Dat kan. Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Utrecht om de situatie te inspecteren. 

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Groen dak aanleggen Utrecht

Wanneer je een groen dak wil laten aanleggen in Utrecht dan bij je bij Groendakspecialist aan het juiste adres. Wekelijks leggen we wel een groen dak aan in Utrecht of omgeving. 

Zo zijn we inmiddels ook behoorlijk behendig met het helpen bij de aanvraag van een subsidie voor een groen dak in Utrecht. Met het aanvragen van de subsidie helpen je we uiteraard graag, of je nu zelf een groen dak wil aanleggen of wil laten aanleggen. In beide gevallen helpen we je graag verder. 

Neem even contact met ons op door te bellen, een contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen. Specialist Gert-Jan zal dan contact met jou opnemen en vanuit hier helpt hij je verder. Nog nooit wat het zo gemakkelijk om een groen dak aan te (laten) leggen.

Groen dak provincie utrecht

De provincie Utrecht geeft subsidie uit voor de aanleg van een groen dak wanneer je woonachtig ben in de provincie. Er zijn een aantal spelregels waar je aan dient te voldoen alvorens je in aanmerking komt voor het verkrijgen van de subsidie. Hieronder hebben we de voorwaarden in het kort voor je opgesteld:

  • De oppervlakte van het dak waar je het groen dak op wil leggen moet minimaal uit tien vierkante meter bestaan
  • Je hebt de mogelijkheid om de aanvraag in te dienen samen met iemand anders. Wanneer jouw dak bijvoorbeeld vijf vierkante meter is en dat van je buurman zeven vierkante meter, dan kun je samen één aanvraag indienen.
  • Zoals te verwachten dient het het huis waar het groen dak op geplaatst staat in de gemeente Utrecht te liggen

Binnen dertien weken na aanvraag ontvang je uitsluitsel over de goed- of afkeuring van de subsidie. De subsidie die je krijgt van de gemeente Utrecht bedraagt in totaal maximaal 50% van het totaalbedrag van het groendak (inclusief BTW).

Hoogte van de subsidie

Let er wel op dat de hoogte van de subsidie afhankelijk is van het type groen dak dat er wordt aangelegd op je dak. De gemeente maakt onderscheid in de volgende type groendaken:

  • Voor een extensief groen dak krijg je een vergoeding van 25 euro per m2
  • Voor een biodivers groen dak ontvang je een vergoeding van 35 euro per m2
  • Voor een intensief groen dak ontvang je een vergoeding van 50 euro per m2

Uiteraard helpen we je met beslissen over wat het best bijpassende type groen dak voor jou is.

Veelgestelde vragen

Hieronder beantwoorden we vragen die veel mensen stellen wanneer ze een groen dak aan willen laten leggen. Zo heb je alvast een idee van waar je aan toe bent.

Persoonlijke vragen of een heel specifieke vraag? Neem gerust even contact op, uiteraard beantwoorden we je vraag geheel vrijblijvend.

Heb ik ook recht op Subsidie voor een groen dak wanneer ik woonachtig ben in de Utrechtse heuvelrug?


Wanneer je subsidie wil aanvragen voor een groen dak in de Utrechtse Heuvelrug, dan dien je dit te laten verlopen via de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Je kunt eenvoudig je aanvragen indienen op de website van de gemeente. Uiteraard helpen we je hier ook graag bij op het moment dat je er zelf niet helemaal uitkomt.

Heeft de gemeente groene daken aangelegd op bushaltes in Utrecht?


De gemeente utrecht is fan van groene daken, dat weten we. De gemeente ontpopte namelijk het initiatief om groene daken aan te leggen op verschillende bushokjes door de gemeente heen, hoe gaaf! Fijn om te zien dat de gemeente Utrecht ook actief bezig met het verduurzamen van ons land door middel van groene daken.

Hoe werkt het met subsidie aanvragen voor een groen dak in de provincie utrecht?
Er zijn verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen, wil je in aanmerking komen voor de aanvraag van subsidie voor een groen dak. Hierboven hebben we al kort beschreven welke voorwaarden dat zijn. Er zijn nog een aantal administratieve voorwaarden, zoals het aanleveren van de factuur van het groen dak.

Dit kun je rustig laten nalezen op de website van de gemeente, of aan ons vragen. Wij helpen je vrijblijvend wanneer er iets onduidelijk is voor je.

Ik wil mijn groen dak laten aanleggen in Utrecht, kan dat zomaar?


Wanneer je een groen dat wil laten aanleggen dan is het handig om hier goed over na te denken alvorens je zomaar begint met de aanleg. Zo dient bijvoorbeeld de constructie van je dak een bepaalde last te kunnen dragen, afhankelijk van het soort groen dak dat je wil aanleggen.

Hoeveel subsidie krijg ik op een groen dak in Utrecht?


Dat hangt af van het type groen dak dat je aan laat leggen. Zo ontvang je voor de aanleg van een intensief groen dak van de gemeente Utrecht meer subsidie dan voor de aanleg van een extensief groen dak, echter liggen de kosten voor het aanleggen van een intensief groen dak ook hoger dan voor een extensief groen dak.

Ik wil zelf mijn groen dak aanleggen, kunnen jullie helpen?

Uiteraard, wanneer je zelf je groen dak wil aanleggen, dan denken we graag met je mee. Of je nou een vraag hebt over welk groen dak je moet nemen of in hoeverre je dak geschikt is, wij helpen je.

070 - 20 42 092