Groendak Rotterdam

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groen Dak Rotterdam

Woon je in de gemeente Rotterdam en wil je misschien een groen dak aan laten leggen?

Specialist Gert-Jan van Groendakspecialist denkt graag eens met je mee over de mogelijkheden.

Gewoon bij jou op het dak, in Rotterdam. 

Treffen we je snel?

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Gerealiseerde projecten in Rotterdam

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Dat kan. Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Rotterdam om de situatie te inspecteren wanneer je zelf je groen dak wil aanleggen

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Groen dak aanleggen in Rotterdam

Hoe zit het met de subsidie voor een groen dak in Rotterdam wanneer je een groen dak wil laten aanleggen?

De gemeente Rotterdam geeft subsidies uit aan mensen of bedrijven welke een groen dak willen aanleggen op hun dak.

De gemeente geeft de subsidies voornamelijk uit om overlast van water te voorkomen in de toekomst. Men noemt dit waterberging.

Daarom houdt de gemeente ook voornamelijk rekening met het waterbergende vermogen van het groen dak wanneer er subsidie wordt vergeven.

De gemeente in Rotterdam wil het stimuleren om zoveel mogelijk groen op het dak aan te leggen, daarom is er voor de subsidie tot 1500 euro een speciale subsidieregeling bedacht.

Subsidieregeling tot 1500 m2

Voor de subsidieregeling tot 1500 euro heeft de gemeente Rotterdam bedacht dat je per m3 water dat wordt opgevangen 500 euro krijgt met daarnaast de subsidie van 10 euro per m2 aangelegd groen dak.

Voorbeeld

Stel je legt dus 20 vierkante meter groen dak aan waarvan iedere vierkante meter een waterbergend vermogen van 60 liter heeft. Dit betekent dat je in totaal 1,2 m3 opvangt (60 liter x 20 vierkante meter) en daarmee boven de 1 m3 uitkomt. De subsidie omtrent de totale opvang van water wordt dan berekend door middel van de berekening 1,2 x 500 = 600 euro.

Daarnaast krijg je nog een vergoeding voor de aangelegde vierkante meters van 10 euro per vierkante meter. In dit voorbeeld is er dus 20 vierkante meter aangelegd dat vermenigvuldigd wordt met 10 euro, dit komt neer op een totaalbedrag van 200 euro. 

De subsidie van het totale waterbergende vermogen (600 euro) plus de subsidie van de vierkante meters (200 euro) komt neer op een subsidie van 800 euro.

Subsidies boven de 1500 euro

Wil je een subsidie aanvragen welke hoger is dan 1500 euro? Dan dien je je aanvraag op een andere pagina. De spelregels zijn in principe hetzelfde

Hulp bij subsidie

Groendakspecialist helpt je graag bij de aanvraag van subsidie omtrent het groen dak. Specialist Gert-Jan heeft inmiddels al jarenlange ervaring met het bieden van hulp bij de aanvraag van subsidies door het hele land. Maak vrijblijvend gebruik van zijn kennis.

Veelgestelde vragen over het aanleggen van een groen dak in Rotterdam

Hieronder beantwoorden we alvast wat vragen voor je. Uiteraard staat Gert-Jan voor je klaar wanneer een persoonlijke vraag hebt.

Hoe zit het met zonnepanelen en groene daken?

Het is een lang verhaal om precies uit te leggen hoe groene daken en zonnepanelen elkaar versterken. In het kort; een groen dak zorgt evoor dat zonnepanelen in de zomer meer rendement hebben, tot wel 18%. Het groene dak houdt de zonnepanelen namelijk koel.

Wat is de beste tijd voor de aanleg van het groen dak?

Op zich kan sedum en dus een groen dak het gehele jaar door aangelegd worden. Echter is het wel zo dat bij vorst het sedum niet uit de grond gehaald kan worden op de plek waar het groeit. De winterperiode is daarom ietsje minder geschikt met kans op vorst.

Welke verschillende soorten groen dak zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten groen daken beschikbaar, daar willen we je eigenlijk niet eens mee lastig vallen. Zo begint het bij een simpel sedum dan en eindigt het spectrum bij een complete daktuin met bomen en struiken. 

Voorbeelden van bestaande groen daken zijn onder andere de vogeltuin, de birds & bees tuin, de kruidentuin en de groen ‘’sedum’’ dak.

Wat kan ik verwachten qua onderhoud van het groen dak?

Net zoals ieder oppervlak waar groen groeit heeft ook een groen dak onderhoud nodig. De mate van het benodigde onderhoud hangt af van het soort groen dak. Zo heeft een sedum dak slechts 1 a 2 keer per jaar een kort onderhoud nodig terwijl een volledige daktuin frequenter onderhouden dient te worden.

Heb je vragen over het onderhoud? Specialist Gert-Jan denkt graag eens met je mee. Of dit nou telefonisch, per e-mail of per telefoon is.

070 - 20 42 092