Groen dak Oss

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groen Dak Oss

Ben je op zoek naar een groendak en ben je woonachtig in de gemeente Oss?

Gert-Jan, specialist bij Groendakspecialist, komt vrijblijvend bij je langs voor een gratis dakinspectie.

Treffen we je snel, bij jou op het dak?

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Groen-dak-met-hout-in-oss

Gerealiseerde projecten in Oss

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Wil je zelf je groen dak aanleggen? Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Oss om de situatie te inspecteren. 

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Subsidie voor een groendak in Oss

Wanneer je een groendak in Oss wil aanleggen dan is er mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidie. Je dient dan wel aan enkele voorwaarden te voldoen:

  • Je dient de aanvraag voor de subsidie in voordat je met de werkzaamheden begint. Dit kan echter niet eerder dan zes maanden voorafgaand aan de startdatum.
  • Het project moet plaatsvinden binnen een bebouwde omgeving, zoals een dorpskern of stadswijk. Je kunt op de website van de gemeente precies zien waar de vergoedingen geldig zijn.
  • De genomen maatregelen moeten een blijvende verbetering opleveren. Het is dus niet de bedoeling dat deze eenvoudig kunnen worden teruggedraaid.
  • Als je eerder al een subsidie hebt ontvangen voor hetzelfde project, kom je niet in aanmerking.
  • Een groen dak moet een wateropvangcapaciteit hebben van minimaal 30 liter per vierkante meter. Wij kunnen je hier uiteraard meer over vertellen. 
  • Gedetailleerdere voorwaarden zijn te vinden in de subsidieregeling.

Hoogte van subsidie

Hoeveel subsidie je ontvangt, hangt af van de specifieke maatregel die je neemt en waar je woont. In de woonplaats Oss ontvang je maximaal 30 euro per m2 aangelegd groendak. 

Per maatregel ontvang je maximaal 5.000 euro aan subsidie, uiteraard ontvang je nooit meer subsidie dan kosten die je hebt gemaakt.

Aanvraag indienen voor de subsidie

De gemeente Oss controleert of je aanvraag aan de gestelde voorwaarden voldoet. Binnen acht weken ontvang je hierover bericht.

Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je informatie over het exacte bedrag dat je (achteraf) zult ontvangen. Je hebt dan zes maanden de tijd om de maatregel uit te voeren.

Zodra de werkzaamheden zijn voltooid, dien je de gemeente  foto’s van de werkzaamheden, het eindresultaat, de factuur van het uitvoerende bedrijf en een betalingsbewijs (kopie van je bankafschrift) toe te sturen. Als alles in orde is, zullen wij het subsidiebedrag aan je overmaken.

Voortgang volgen en documenten terugvinden

Ga hiervoor naar het online portaal ‘Mijn Aa en Maas’ (opent in een nieuw venster) rechtsboven op deze website. Na het inloggen kun je de voortgang van je subsidieaanvraag volgen en je aanvraag en documenten bekijken.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over groene daken. Als je persoonlijke vragen hebt of specifieke informatie wilt, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We zijn altijd bereid om je te assisteren.

Hoe werkt de kosteloze dakinspectie?

De kosteloze dakinspectie is eigenlijk heel eenvoudig. Je maakt een afspraak en onze specialist Gert-Jan komt bij je langs in Oss om je dak te onderzoeken. Tijdens deze inspectie beoordelen we of jouw dak geschikt is voor een groen dak of wat er eventueel aangepast moet worden om het geschikt te maken.

We verstrekken ook advies over de verschillende soorten groendaken die geschikt zijn voor jouw dak (afhankelijk van de constructie en de helling van het dak).

Hoe zit het met het onderhoud?

Het benodigde onderhoud hangt af van het type groendak dat je kiest. Een eenvoudig groendak, zoals een sedummat, vergt doorgaans weinig onderhoud, meestal slechts twee keer per jaar. Dit kun je zelf gemakkelijk uitvoeren.

Indien je kiest voor een uitgebreider groendak met struiken, planten en mogelijk zelfs bomen, dan vereist dit wat meer inzet.

Hoe lang duurt het voordat het groendak wordt aangelegd?

In de meeste gevallen kunnen we een groendak binnen een dagdeel of een volledige dag aanleggen, afhankelijk van de omvang van jouw dak. Je kunt dus snel van je groendak genieten. Na het indienen van de aanvraag duurt het meestal ongeveer drie weken voordat we aan de slag kunnen gaan. Als haast geboden is, kunnen we altijd alternatieve opties bekijken.

Kan het groendak gedurende het hele jaar worden geplaatst?

Ja, absoluut. Een groendak kan gedurende het gehele jaar worden aangelegd, zelfs in de winter. Alleen bij vriesweer kan het lastig zijn omdat het groen dan niet uit de grond gehaald kan worden bij de kwekerij.

Hoe lang duurt de aanleg?

Voor het merendeel van de gevallen kun je verwachten dat een groendak binnen één dag of één dagdeel wordt aangelegd, afhankelijk van de grootte van het dak.

Waar zijn jullie gevestigd?

Groendakspecialist is gevestigd in Scheveningen, Den Haag. Dit is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Oss.

070 - 20 42 092