Groendak Nijmegen

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groen Dak Nijmegen

Ben je aan het rondkijken naar de mogelijkheden van een groen dak? Ben je op zoek naar een betrouwbare partij die je kan helpen in of rondom Nijmegen?

Gert-Jan van Groendakspecialist denkt graag met je mee, bij jou op het dak. Je krijgt van ons namelijk altijd een gratis dakinspectie.

Treffen we je snel bij jou op het dak?

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Twee aangelegd schuurtjes in Nijmegen

Gerealiseerde projecten in Nijmegen

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Dat kan. Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Nijmegen om de situatie te inspecteren. 

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Subsidie sedum daken Nijmegen

De gemeente Nijmegen geeft je subsidie op het moment dat je een groen dak laat aanleggen op je dak. Wel zijn er wat spelregels verbonden aan het verkrijgen van de subsidie. Hieronder leggen we het even in jip en janneke taal voor je uit.

Voorwaarden

Laten we beginnen met de voorwaarden waar je groen dak aan moet voldoen:

  • Het huis is voorzien van een plat dak of schuin dak, dat is gemaakt van hout of beton
  • Subsidiëring voor gebouwen zoals een schuurtje of een fietsenstalling wordt niet gedaan door de gemeente Nijmegen
  • Er dient minimaal tien vierkante meter voorzien te worden van groen dak wanneer het om een woning gaat. Op een gebouw, zoals een bedrijfsgebouw, dient minimaal vijftig vierkante meter aan groen dak gelegd te worden
  • Een van de belangrijkste doelen van de aanleg van het groen dak is dat het water vasthoudt en dit langzaam afvoert. Het groen dak moet daarom in lagen worden opgebouwd (extensief aangelegd groen dak 25m2, extensief groen dak 50m2)

Hoeveel subsidie kan ik krijgen

De gemeente Nijmegen laat de hoogte van de subsidie afhangen van enkele keuzes die je zelf maakt. Neem in ieder geval onderstaande in overweging:

  • Wanneer je een extensief groen dak laat aanleggen dan krijg je 50% van de kosten en tot maximaal dertig euro per vierkante meter vergoed
  • Bij de aanleg van een intensief groen dak worden ook 50% van de kosten vergoed bij de aanleg. Bij een intensief groen dak krijg je tot maximaal vijftig euro per vierkante meter vergoed

Groen dak aanleggen Nijmegen: veelgestelde vragen

Waarschijnlijk houd je je niet dagelijks bezig met de aanleg van groene daken en heb je wellicht nog wat vragen. Dat snappen we. 

We hebben daarom alvast wat vragen die we veel krijgen voor je beantwoord. Heb je nog aanvullende vragen? Die kun je uiteraard altijd stellen aan specialist Gert-Jan tijdens de gratis dakinspectie, per telefoon, e-mail of contactformulier.

Wat bedoelen jullie met de gratis dakinspectie?


De gratis dakinspectie is een check die specialist Gert-Jan bij jullie op het dak uitvoert. Is het dak überhaupt geschikt om een groen dak op te leggen. Welke soorten groen dak zouden er eventueel op het dak gelegd kunnen worden?

Welke dakbedekking ligt er op het dak en is deze geschikt om direct een groen dak op te leggen? Dit zijn een greep uit de vragen die Gert-Jan met je doorneemt bij jou in Nijmegen. Daarnaast kunnen jullie je eventuele wensen en behoeften al kenbaar maken zodat Gert-Jan hier rekening mee kan houden.

Wat is het verschil tussen een intensief en extensief groen dak?


In de wereld van de groene daken wordt een intensief groen dak aangeduid als een dak dat (veel) onderhoud nodig heeft. Op een intensief groen dak groeien grassoorten, struiken, kruiden en misschien zelfs bomen.

Een extensief groen dak kan zichzelf in principe onderhouden. Het typische groen dak dat je kent als een sedumdak is een voorbeeld van een extensief groen dak. Mossen, sedumsoorten, vetplanten en kruiden voeren de boventoon.

Waar komt Groendakspecialist vandaan?


Groendakspecialist is gevestigd in Scheveningen, Den Haag. Bij Groendakspecialist zijn we actief in heel Nederland als het aankomt op de aanleg van groene daken. 

Zo hebben we onlangs groene daken aangelegd in plaatsen als Nijmegen, Ede, Arnhem, Doetinchem, Winterswijk en Gouda. 

Hoe snel kunnen jullie mijn groen dak aanleggen?
Voordat het groen dak gelegd kan worden dan is het belangrijk om enkele stappen te nemen. Zo komen we een bij je langs om de situatie in kaart te brengen tijdens de gratis dakinspectie.

Daarna brengen we op jouw verzoek een vrijblijvende offerte uit waarin we de met jou besproken opties hebben verwerkt.

Ben je akkoord met de offerte? Dan gaan we voor je aan de slag. De afdeling planning zorgt voor de bestelling en spreekt met jou een plaatsings- of afleverdatum af, afhankelijk van het feit of jij zelf je groen dak wil aanleggen of juist laten aanleggen.

Wanneer alles soepel verloopt dan kun je uitgaan van een periode van twee a drie weken vanaf akkoord op de offerte tot dat jouw groendak daadwerkelijk ligt.

Bieden jullie ondersteuning bij eventueel onderhoud?


Wanneer jouw groen dak onderhoud behoeft dan adviseren we hier uiteraard altijd vrijblijvend in. Aan jou de keus of je het onderhoud dan zelf oppakt of juist door ons laat uitvoeren. 

Sommige groene daken hebben slechts in het begin een aantal keer water nodig waarbij andere groene daken periodiek een onderhoudsbeurt nodig hebben, net als een tuin.

070 - 20 42 092