Groendak Leiden

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groen Dak Leiden

Oriënteer je je op de aanleg van een groen dak, en ben je woonachtig in Leiden of omgeving van?

Specialist Gert-Jan van Groendakspecialist denkt graag met je mee. 

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie, bij jou op locatie.

Zien we je binnenkort bij jou op het dak?

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Groen dak aanleggen in Leiden

Gerealiseerde projecten in Leiden

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Dat kan. Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Leiden om de situatie te inspecteren. 

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Groene daken Leiden

In Leiden zijn er al heel wat groene daken gelegd, de gemeente geeft al jarenlang subsidie uit voor mensen die een groen dak willen aanleggen. Het gaat jaarlijks erg snel met de subsidiepot van de gemeente. Daarom is het raadzaam om ruim op tijd je subsidie aan te vragen, zodat je niet achter het net vist met de groen dak subsidie.

Groen dak Leiden subsidie

Wat kun je van de gemeente Leiden verwachten qua subsidie van het groen dak? Voor 2022 heeft de gemeente Leiden de volgende vergoedingen vastgesteld:

 • Heb je een dakoppervlak tot 20 vierkante meter waar je een groen dak op aan wil laten leggen? Dan ontvang je 20 euro per vierkante meter aan vergoeding
 • Wanneer je een dakoppervlak hebt dat tussen de 20 en de 50 vierkante meter zit dan kun je rekenen op een vergoeding van 15 euro per vierkante meter
 • Bedraagt je dakoppervlak meer dan 50 vierkante meter? Dan krijg je tot 12 euro per vierkante meter vergoed.

Het maximale bedrag dat de gemeente vergoed is in totaal 10.000 euro per woonruimte die zelfstandig is. Wanneer het groene dak is aangelegd wordt de subsidie pas uitbetaald.

Gemeente leiden subsidie groen dak: wat zijn de spelregels?

De gemeente Leiden heeft enkele spelregels bedacht die van toepassing zijn om recht te hebben op een subsidie voor je groen dak. Uiteraard helpt specialist Gert-Jan je bij de subsidieaanvraag om ervoor te zorgen dat je voldoet aan alle voorwaarden van de gemeente Leiden.

Hieronder hebben we de voorwaarden voor je op een rijtje gezet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan:

 • Wanneer je in aanmerking wil komen voor de groen dak subsidie dan dient je dakoppervlak minimaal 15 vierkante meter te zijn.
 • Als de subsidie wordt toegewezen, dan ben jij er verantwoordelijk voor om ervoor te zorgen dat het groen dak minimaal vijf jaar blijft bestaan
 • Bekijk of je een vergunning nodig hebt voor de aanleg van het groene dak. Wanneer je een vergunning nodig hebt dan dien je ervoor te zorgen dat deze in orde is op het moment dat het groen dak aangelegd kan gaan worden
 • Een zorgvuldige uitvoering is verplicht, zo geldt evenals voor het onderhoud
 • Pas wanneer de subsidie is goedgekeurd mag het groene dak worden aangelegd
 • Wanneer de subsidie is goedgekeurd, dan is het de bedoeling dan het groene dak binnen zes maanden daarna wordt aangelegd
 • Woon je in een huurwoning? Dan is het akkoord, schriftelijk, benodigd van de verhuurder van de woning
 • Heb je al recht op een andere subsidie voor de aanleg van het groen dak? Dan kan de subsidie voor het groen dak niet aangevraagd worden omdat het dan een dubbele subsidie betreft.

Veelgestelde vragen

De oriëntatie op een groen dak doe je niet dagelijks. Daarom kan het best zijn dat je nog enkele vraagtekens hebt bij het onderwerp van groene daken wanneer je er een wil (laten) aanleggen. Daarom hebben we hieronder alvast enkele vragen die veel gesteld worden voor je beantwoord. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust even contact op met specialist Gert-Jan, hij denkt graag met je mee wanneer je er niet uitkomt.

Op welke termijn kan mijn groendak aangelegd worden?


In de meeste gevallen kunnen we een groen dak aanleggen binnen drie weken. Als er echt haast achter zit kunnen we proberen het proces te versnellen. Geef je wensen vooral even aan, dan kunnen we altijd kijken wat er mogelijk is.

Ik heb nog enkele vragen over de verstrekking van subsidie, mag ik deze aan jullie stellen?


Wanneer je vragen hebt over de subsidie van een groen dak dan mag je deze uiteraard altijd aan specialist Gert-Jan stellen. We denken graag met je mee op het moment dat je er niet helemaal uitkomt met de subsidie aanvraag.

Kan ik lopen op een groen dak?


Het ligt er een beetje aan over wat voor een groen dak we het hebben. Een groen dak dat echt bedoeld is als daktuin, daar valt in de meeste gevallen prima op te lopen. Gras, bomen en struiken zijn niet ongewoon op een dak als deze. 

Wanneer we hebben over een sedum dak, dan kun je hier het best niet op lopen. Uiteraard is het in sommige gevallen wel eens nodig voor onderhoud. Echter is het verder een goed idee om het sedum met rust te laten.

Wanneer kun je het best een groen dak aanleggen?


Een groen dak kan in principe gedurende het gehele jaar worden aangelegd. Of het nou zomer, herfst, winter of lente is. Alleen op het moment dat het vriest kan het sedum niet uit de grond worden gehaald en dus is levering dan ook niet mogelijk. Voor de rest kun je op ieder moment van het jaar een groen dak (laten) aanleggen.

Kan ik een groen dak in de schaduw aanleggen?

Een groen dak kan zeker in de schaduw aangelegd worden. Echter dien je er wel rekening mee te houden, wanneer je een groen dak aanlegt in de schaduw, dat het dak veel minder zal bloeien. Het groen dak blijft daardoor erg groen.

Wat is het gewicht van een groen dak?


Het gewicht van een groen dak loopt enorm uiteen. Dit heeft er allereerst mee te maken of je een extensief of een intensief groen dak kiest. De substraatlaag is namelijk bij de een wel 15 centimeter terwijl bij de andere het substraat slechts 5 centimeter diep is. Dat scheelt nogal wat qua gewicht.

Daarnaast wordt het groen dak veel zwaarder op het moment dat het vol zit met vocht, bijvoorbeeld wanneer het geregend heeft. Wanneer het langere tijd droog is dan levert het groen dak weer veel in qua gewicht.

Waar is groendakspecialist gevestigd?


Groendakspecialist is gevestigd in hartje Den Haag, Scheveningen. Vanuit hier vertrekken iedere ochtend onze groendakspecialisten om Nederland weer een stukje groener te maken. Het is ons doel om ieder dak in Nederland te voorzien van een groen dak, om zo een duurzame samenleving een stukje dichterbij te laten komen.

Waar is groendakspecialist actief?


Groendakspecialist legt haar groen daken in heel Nederland aan. Of het nu gaat om Limburg of Groningen, we komen overal. Onlangs zijn we actief geweest in de plaatsen Den Haag, Gouda en Haarlem.

Ik wil zelf het dak leggen, hoe gaat dat?

Wanneer je zelf een groen dak wil aanleggen dan denken we graag met je mee; over wat je nodig hebt en hoe je het dak aanlegt. Neem gerust contact met ons op.

070 - 20 42 092