Groendak Haarlem

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groen Dak Haarlem

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij die je kan helpen bij (de aanleg van) een groen dak? Ben je woonachtig in Haarlem of de omgeving van Haarlem?

Dan kunnen wij van Groendakspecialist je helpen. Groendakspecialist is gevestigd in Scheveningen.

Specialist Gert-Jan komt graag bij je langs voor een geheel vrijblijvende en gratis dak inspectie. Treffen we je binnenkort bij jou op je dak in Haarlem?

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Gerealiseerde projecten in Haarlem

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Dat kan. Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Haarlem om de situatie te inspecteren. 

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Subsidie Groen dak Haarlem

Sinds 2022 geeft de gemeente Haarlem subsidies uit als het gaat om de aanleg van groene daken. Dat betekend dat wanneer je een groen dak laat aanleggen je per vierkante meter aangelegd groen dak een subsidie krijgt van de gemeente.

Voor de gemeente Haarlem is de subsidie vastgesteld op 25 euro per vierkante meter groen dak. De gemeente Haarlem heeft er zelfs nog een schepje bovenop gedaan en geeft een subsidie van 35 euro per vierkante meter wanneer het groene dak voor meer dan 50 procent bestaat uit andere planten dan het groen dak. Het gaat dan om kruiden of grassoorten waardoor er nog een extra waarde wordt gecreëerd voor de biodiversiteit in de omgeving.

Wanneer er al zonnepanelen op het dak liggen dan geeft de gemeente ook een subsidie van 35 euro per vierkante meter uit.

Kan het groen dak minimaal 50 liter per vierkante meter opvangen? Ook dan geeft de gemeente een subsidie van 35 euro per vierkante meter aangelegd groen dak uit.

Let op: de subsidie mag nooit meer bedragen dan 50 procent van de kosten welke gemaakt worden voor de totale aanleg van het groen dak.

Subsidiepot gemeente Haarlem

Voor 2022 wordt er in totaal een pot van 100.000 euro beschikbaar gesteld om daken te vergroenen in Haarlem. Het gaat hard met de subsidies dus wees er snel bij als je er nog van zou willen profiteren.

Veelgestelde vragen

Je bent je aan het verdiepen in een groendak maar je hebt nog geen idee wat je allemaal kunt verwachten of hoe het proces van het laten aanleggen (of doe-het-zelven) van een groendak er precies uitziet.

Daarom is het logisch dat je een of meerdere vragen hebt voordat je de beslissing neemt of het groen dak nou wel of geen goed idee is.

Daarom hebben we hieronder alvast enkele vragen voor je opgesteld zodat je een idee krijgt van wat je precies kunt verwachten.

Heb je nog enkele persoonlijke vragen? Dan kun je deze altijd geheel vrijblijvend stellen aan specialist Gert-Jan. Hij staat je graag telefonisch te woord, per e-mail of komt bij je langs voor een gratis dakinspectie.

 Verdien ik de aanleg van het groene dak uiteindelijk terug?


Het is lastig om zo te zeggen of en hoe je je de aanlegkosten van je groene dak uiteindelijk gaat terugverdienen. Zo kunnen bijvoorbeeld je zonnepanelen door de aanleg van het groene dak meer rendement gaan geven en kan een groen dak de isolatiewaarden van een huis verbeteren waardoor de verwarming en/of de airco minder aan hoeft.

Uiteindelijk is het wel afhankelijk van de situatie in hoeverre besparing aan de orde is. Specialist Gert-Jan komt graag bij je langs om jouw persoonlijke situatie te inspecteren en om te bekijken in hoeverre en hoe snel jij de aanleg van je groen dak terug zou kunnen verdienen.

Wat is waterbergend vermogen?


Waterbergend vermogen is de capaciteit van het groen dak om water op te slaan. Op het moment dat het dus flink regent dan blijft het water mooi op het groene dak staan waardoor de riolen niet overbelast worden op het moment dat er voldoende groene daken zijn.

Daarnaast wordt dit water, wanneer het voor langere tijd droog is, geleidelijk ‘’vrijgegeven’’ waardoor de omgeving hier profijt van heeft tijdens een langere periode van droogte.

Hoe snel kan mijn groen dak worden aangelegd?


In principe kunnen we jouw groen dak al binnen drie weken aanleggen vanaf het moment dat je akkoord geeft op de offerte. Zo heb je binnen mum van tijd een extra stukje groen waarvan je kunt genieten, waarmeer je bespaart en waardoor je hebt bijgedragen aan het creëeren van een stuk extra biodiversiteit in ons mooie kikkerlandje.

Waar is Groendakspecialist gevestigd?

Groendakspecialist is gevestigd in Den Haag. Naast dat we veel mensen helpen in of rondom Den Haag zijn we landelijk actief. Denk onder andere aan gemeenten als Delft, Katwijk of Voorburg waarin we mensen helpen met het vergroenen van hun daken.

Ik wil zelf een groen dak leggen, hoe werkt dat?

Wanneer je zelf een groen dak wil leggen dan moedigen we dat aan bij Groendakspecialist! We denken graag met je mee. Neem gerust contact met ons op.

070 - 20 42 092