Groendak Gouda

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groen Dak Gouda

Ben je op zoek naar een ervaren partij die je kan helpen bij de aanleg van een groen dak in Gouda? 

Specialist Gert-Jan van Groendakspecialist helpt je graag bij deze oriëntatie. Je krijgt van ons altijd een gratis dakinspectie.

Treffen we je binnenkort bij jou op het dak?

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Gerealiseerde projecten in Gouda

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Dat kan. Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Gouda om de situatie te inspecteren. 

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Sedum dak subsidie Gouda

Op dit moment is er de mogelijkheid om een subsidie te krijgen van de gemeente wanneer je zelf een groen dak aanlegt of laat aanleggen wanneer je woonachtig bent in de gemeente Gouda. 

Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je groen dak aan moet voldoen. Deze voorwaarden bepalen óf je subsidie krijgt en hoeveel subsidie je krijgt van de gemeente Gouda. Om het voor jou duidelijk te maken hebben we hieronder de voorwaarden voor je uiteengezet. Is het hierna nog niet helemaal duidelijk voor je? Dan helpt specialist Gert-Jan je graag verder bij vragen over de subsidieregeling de gemeente Gouda.

In basis hanteert de gemeente Gouda de stelregel; hoe meer water je op je dak kwijt kunt, hoe meer subsidie je krijgt. In de praktijk betekent dit het volgende:

  • Ga je voor een extensief groen dak? Dan bedraagt de subsidie per vierkante meter groen dak 20 euro.
  • Wanneer je kiest voor een intensief groen dak dan krijg je 25 euro terug van de gemeente Gouda per geplaatste vierkante meter
  • Kies je voor een blauw dak? Dan krijg je zelf 30 euro per vierkante meter vergoed van de gemeente.

Daarnaast werkt de gemeente met maximale subsidiebedragen, om iedereen een eerlijke kans te geven om een waterbergend dak aan te leggen. Voor 2022 is er in totaal 100.000 euro beschikbaar gesteld om waterbergende daken mee aan te lagen. De maximale subsidie per dak in Gouda bedraagt:

  • Extensief groen dak a 5000 euro
  • Intensief groen dak a 7500 euro
  • Blauw dak a 10.000 euro

Wanneer je er niet zeker van bent of je dak wel een waterbergend c.q. groen dak kunt houden dan kun je op kosten van de gemeente een inspectie uit laten voeren tot maximaal 250 euro. Wanneer blijkt dat het groene dak niet op jouw dak geplaatst kan worden dan krijg je tot 125 euro vergoed van de gemeente Gouda voor de inspectie.

Wat zijn de voordelen van een groen dak?

Zoals je misschien al gelezen hebt ken een groen dak vele voordelen. Deze voordelen zijn te verdelen in voordelen voor jou; als aanlegger van het groen dak, en voordelen voor de natuur en omgeving.

  1. Waterbergend vermogen

Met een groen dak creëer je waterbergend vermogen, waardoor water meer geleidelijk opgenomen kan worden door flora en fauna. Daarnaast wordt de riolering door het waterbergend vermogen van een groen dak aanzienlijk ontlast. 

  1. Hoger rendement zonnepanelen

Doordat het groen dak ervoor zorgt dat zonnepanelen koeler blijven in de zomer wordt het rendement van zonnepanelen tijdens de zomerperiode verhoogd met wel 6 tot 18%. Hierdoor verdien je dus meer geld aan je zonnepanelen op het moment dat er een groen dak onder ligt. 

  1. Isolerende werking van een groen dak

Een groen dak heeft een isolerende werking, waardoor het in de zomermaanden koeler blijft bij jou thuis. Daarentegen zal een groen dak in de winter juist zorgen voor een vermindering van de stookkosten, wegens de isolerende werking. 

  1. Creëer biodiversiteit met groen dak

Een groen dak is tegenwoordig veel meer dan een sedum dak alleen. Tegenwoordig zijn er vogeldaken, groene daken gericht op het aantrekken van bijen & vlinders en groene daken waar verschillende bloemsoorten samen leven met sedum. Door een dergelijk dak aan te leggen draag je volop bij aan het behouden van de o zo belangrijke biodiversiteit in Nederland.

Veelgestelde vragen over groene daken in Gouda

Misschien heb je nog een aantal vragen over de aanleg van een groen dak. Hieronder hebben we vragen die we veel voorbij horen komen door mensen die zich oriënteren op de aanleg van een groen dak beantwoord. Mogelijk heb je nog andere vragen die hier niet bij staan. Stel ze gerust vrijblijvend aan onze specialist Gert-Jan.

Hoe snel kunnen jullie een groen dak realiseren?


Groendakspecialist zit gevestigd in Den Haag, vlak in de buurt van Gouda. Hierdoor kunnen we vaak op korte termijn al ruimte vinden in onze agenda voor een dakinspectie en daarna het vlot aanleggen van het groen dak. In de meeste gevallen lukt het al om binnen drie weken na de dakinspectie het groen dak gerealiseerd te hebben.

Ik wil een zo goedkoop mogelijk groen dak, hoe pak ik dat het best aan?


Wanneer je het liefst niet teveel geld uit wil geven voor een groen dak dan kan het een idee zijn om je groen dak zelf aan te gaan leggen. Eventueel kan een van onze specialisten een half uurtje met je meekijken en dat je het hierna zelf verder afmaakt. 

Tijdens de gratis dakinspectie vertelt Gert-Jan je graag over de mogelijkheden voor wat betreft het zelf aanleggen van het groen dak of het laten aanleggen van het groen dak en de eventuele bijkomende kosten hiervan.

Helpen jullie mij met de subsidieaanvraag bij de gemeente Gouda?


Wanneer je subsidie wil aanvragen bij de gemeente Gouda voor de aanleg van het groen dak dan helpen wij je hier uiteraard bij. Of het nou gaat om het helpen bij de aanlevering van documenten of de concrete subsidieaanvraag, wij staan er klaar voor om je te helpen.

Wat kan ik verwachten van Groendakspecialist?


Bij Groendakspecialist staat service op nummer 1. Wij helpen je van A tot Z, vanaf de aanvraag tot en met de oplevering van het groen dak. Het proces begint allemaal al bij de gratis dakinspectie waarin Gert-Jan samen met jou inspecteert in hoeverre het dak voldoet aan de eisen voor de aanleg van een groen dak. 

Welke soorten groen dak zouden er eventueel op het dak aangelegd kunnen worden? Voldoet de huidige dakbedekking of is er wortelwerende folie nodig om het geheel te ondersteunen? Zomaar wat simpele vragen welke erg belangrijk zijn wanneer je een groen dak aan zou willen leggen en hier op de lange termijn plezier van wil hebben. 

Wanneer we voor je aan de slag mogen met het groen dak dan gaan we direct over tot het plannen van een plaatsings- of leveringsdag waarna het groendak aangelegd kan worden. Uiteraard hoef jij alleen maar aan te geven welke data goed uitkomen, wij regelen de rest voor je. Al binnen een werkdag kun je daarna genieten van je groen dak, uiteraard ruimen wij onze rommel netjes op. 

Heb je vragen nadat het groen dak ligt? Geen enkel probleem, wij informeren je graag; bijvoorbeeld over het onderhoud.

Groendakspecialist is gevestigd in Scheveningen, Den Haag. We zijn in de wijde omgeving actief, denk hierbij onder andere aan plaatsen als Haarlem en Leiden.

070 - 20 42 092