Groendak Ede

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groen Dak Ede

Woon je in Ede of in de gemeente Ede en ben je op zoek naar een groen dak? Dan kunnen wij je bij Groendakspecialist goed helpen.

Dagelijks helpen we particulieren, buurten en bedrijven door heel Nederland met het vergroenen van hun dak. Treffen we je binnenkort bij jou op het dak voor de gratis en vrijblijvende dakinspectie?

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Gerealiseerde projecten in Ede

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Dat kan. Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Ede om de situatie te inspecteren. 

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Ede Natuurlijk – Groene daken

De gemeente Ede heeft met ‘’Ede Natuurlijk’’ een subsidiepot beschikbaar gesteld om de aanleg van groene daken aan te moedigen. In totaal heeft Ede in 2022 een pot van 100.000 euro beschikbaar gesteld voor de aanleg van groene daken. 

Wanneer je ervoor kiest om minimaal vijf vierkante meter groen dak aan te leggen dan kom je volgens de gemeente in aanmerking voor een subsidie. Per vierkante meter krijg 20 euro subsidie met een maximum van 750 euro per aanvraag. Dat betekent dat je 37,5 vierkante meter groen dak zou kunnen laten leggen waarin je elke vierkante meter gesubsidieerd krijgt. 

Natuurlijk Ede heeft de subsidieregeling in het leven geroepen in het kader van de klimaatadaptatie. Onder meer door de aanleg van groene daken is Gemeente Ede beter in staat om extreem weer tegen te gaan in de toekomst.

Een groen dak van Groendakspecialist; het proces

Specialist Gert-Jan van Groendakspecialist legt graag uit hoe het proces eraan toe gaat. Groendakspecialist staat voor service, snelheid en kwaliteit. 

De service begint altijd met een gratis dakinspectie op locatie om kennis te maken. Zo weet je meteen wie wij zijn en weet je in hoeverre je dak geschikt is voor de aanleg van welke type groendaken. Je krijgt van ons altijd een prijsindicatie en vrijblijvende offerte, wanneer gewenst.

Tevreden? Dan gaan we voor je aan de slag en helpen je met de aanvraag van subsidie. Zo zorgen we ervoor dat jij zo min mogelijk hoeft te doen en dat je snel kunt genieten van je groen dak. En dat kan al binnen drie weken nadat we elkaar voor het eerst hebben gezien bij jou op het dak. 

Je kunt je groen dak laten aanleggen door ons, maar je kunt het ook zelf doen!

De groene daken die we leveren zijn van Nederlandse komaf, kwalitatief zeer hoogwaardig. Een groen dak dat een mensenleven lang meegaat waarmee je jezelf, de dieren en de samenleving een stukje vooruit helpt. Treffen we je binnenkort in Ede bij jou op het dak?

Veelgestelde vragen over groene daken

Logisch dat je nog wat vragen hebt over de aanleg van je groene dak, je laat er immers niet iedere dag een leggen. Specialist Gert-Jan beantwoord graag al wat van de veelgestelde vragen. Heb je nog een aantal persoonlijke vragen? We horen het graag van je!

Wat zijn de voordelen van een groen dak bij zonnepanelen? 

Wanneer het in de zomer erg warm wordt op het dak kan een groen dak helpen om het dak af te koelen waardoor de zonnepanelen een beter rendement kunnen behalen. Zonnepanelen zijn namelijk niet goed bestand tegen extreme hitte. 

Welke soorten groen dak zijn er?

Er zijn zeer veel verschillende soorten groendaken voor veel verschillende soorten doeleinden. Zo is een groendak dat verschillende soorten sedum bevat, is er een biodiversiteitsgroendak waar vlinders en bijen op afkomen en kun je zelfs een habitat creëren voor vogels op je dak. 

Informeer bij Gert-Jan naar de mogelijkheden zodat hij met je kan meedenken over de mogelijkheden bij jou op het dak.

Werken jullie veel in de omgeving van Ede?


Groendakspecialist is veel actief in het oosten en midden van Nederland, waar Ede onder valt. Wekelijks leggen we een aantal groen daken aan in Ede of omgeving van Ede.

Waar is Groendakspecialist gevestigd?


Groendakspecialist is gevestigd in Scheveningen, Den Haag. Onze groen projecten liggen door heel Nederland, denk bij voorbeeld aan plaatsen als Arnhem en Nijmegen.

Ik wil zelf een groen dak aanleggen, kan dat ook via jullie?

Uiteraard kun je ook enkel het groen dak via ons verkrijgen. We denken graag met je mee wanneer je zelf je groen dak wil aanleggen.

070 - 20 42 092