Groendak Den Haag

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groen Dak Den Haag

Welkom bij Groendakspecialist. Wij zijn een team van specialisten uit Den Haag dat particulieren, buurten en bedrijven helpt met het aanleggen van groene daken welke veel water bergen.

Als vanouds komen we gewoon bij je langs voor een vrijblijvend advies. Treffen we je snel?

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Wist je dat onze groendaken heel veel regenwater opvangen? Hierdoor valt de subsidie die je krijgt mogelijk hoger uit!

Groen-dak-aanleggen-in-Den-haag

Gerealiseerde projecten in Den Haag

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Dat kan. Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Den Haag om de situatie te inspecteren.

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Groen dak aanleggen Den Haag

Wil je een groen dak laten aanleggen in Den Haag? Dan kunnen wij je goed helpen. Wanneer je het groene dak graag wil laten plaatsen door een derde partij dan kunnen we je vanaf de oriëntatie tot en met de uiteindelijke aanleg helpen. Zo voorzien we je van advies en regelen we jouw subsidie aanvraag. Groendakspecialist is onder andere actief in de Haagse wijken:

waterberging

Naast dat een groen dak erg mooi is heeft het ook een aantal erg mooie eigenschappen. Een groen dak houdt namelijk water vast, is goed voor de lucht en voor de stadsfauna. 

Regenwater dat normaal direct doorloopt blijft met een groen dak op het water liggen. Het riool van de gemeente Den Haag krijgt daardoor meer tijd om het water te verwerken. Hoge plassen en wateroverlast worden daardoor verleden tijd. De gemeente noemt dit waterberging.

Onze groendaken zijn gemaakt voor het efficiënt opvangen en vasthouden van regenwater. Hoe intensiever de begroeiïng van het groendak, hoe meer regenwater er over het algemeen opgenomen kan worden.

Een deel van het regenwater wordt opgenomen door het groendak en verdampt later geleidelijk aan weer de atmosfeer in. Onze groendaken bergen tot 100 liter water per vierkante meter.

Andere voordelen

Naast dat een groen dak regenwater opvangt heeft het ook een aantal andere mooie eigenschappen. Een groen dak houdt namelijk water vast, is goed voor de lucht en voor de stadsfauna. 

Naast het feit dat er voordelen aan een groen dak zijn welke betrekking hebben op onze natuur doe je jezelf en je portmonnee op de lange termijn ook een voordeel wanneer je voor een groendak kiest. 

Een van deze voordelen, waarom mensen voor een groendak kiezen, is dat de dakbedekking tot twee keer zo lang meegaat wanneer er een groendak op de dakbedekking ligt. Zo stel je de vervanging van de dakbedekking een lange tijd uit terwijl je tegelijkertijd meehelpt aan het verduurzamen van onze mooie stad Den Haag.

Daarnaast heeft een groendak een ander mooi voordeel; namelijk isolatie. In de zomer, wanneer het groendak pakket vochtig is, geeft dit een verkoelend effect. Door dit verkoelende effect ligt de binnentemperatuur in jouw Haagse huis tot wel 3 a 4 graden lager. Prettig idee toch met de hete zomers van tegenwoordig?

Heb je toevallig zonnepanelen thuis? Dan zorgt je groendak voor een meeropbrengst omdat het vocht in het groene dak een verkoelend effect heeft op het dak waardoor de zonnepanelen vol gas door kunnen blijven draaien.

Subsidie gemeente den haag

De gemeente Den Haag heeft een subsidiepot beschikbaar gesteld voor particulieren, buurten en bedrijven die een groendak willen (laten) aanleggen. 

Momenteel vergoed de gemeente 25 euro per vierkante meter. Dat is dus een flinke subsidie. 

De subsidie aanvragen is geen gedoe. Specialist Gert-Jan van Groendakspecialist helpt je namelijk bij de subsidie aanvraag. Voor ons een koud kunstje, voor jou een hoop gedoe. Service van de zaak.

Het groendak zelf aanleggen of laten aanleggen

Uiteraard ben je bij Groendakspecialist helemaal vrij in je keuze om het Groendak door ons aan te laten leggen of om je groendak zelf aan te leggen. 

Vergeet in ieder geval niet dat wij je graag adviseren over wat je wel en juist niet nodig hebt voor jouw groendak. Zo ontvang je dus advies van de specialist maar kun je er uiteindelijk wel voor kiezen om jouw groendak zelf aan te gaan leggen.

Wanneer je ervoor kiest om onze groendak experts aan het werk te laten gaan en jouw groendak te laten aanleggen dan realiseren wij na goedkeuring van de offerte het groendak op een door ons samen gekozen datum. Jij hoeft nergens rekening mee te houden, wij regelen alles.

Dakinspectie & Offerte

Het is erg belangrijk om van te voren zeker te weten dat jouw dak geschikt is om een groendak op te (laten) plaatsen. Ook deze zorg nemen wij van je over. Een van onze specialisten komt namelijk gratis en vrijblijvend bij jou langs voor een dakinspectie. 

Wanneer je zeker weet dat jouw dak geschikt is voor het groendak maken we met alle plezier een offerte voor je. Ook deze offerte is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Veelgestelde vragen

Het is logisch dat er vragen in je opkomen wanneer je aan het eventuele (laten) aanleggen van een groendak. Het is immers iets dat je niet iedere dag doet. Om deze reden hebben we hieronder vast enkele veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Mogelijk heb je ook nog een aantal (persoonlijke) vragen die er niet tussen staan. Je bent vrij om deze te stellen aan specialist Gert-Jan per e-mail, telefoon of het contactformulier. Je mag je vragen natuurlijk ook altijd stellen wanneer we bij je langskomen in Den Haag voor de vrijblijvende dakinspectie!

Waar is zijn jullie als Groendakspecialist zijnde gevestigd?

Groendakspecialist is gevestigd in Scheveningen, Den Haag. Je kunt dus wel stellen dat we een echt Haags bedrijf zijn met een ouderwetse service. 

Dagelijks helpen we inwoners van Den Haag en omstreken met de realisatie van een groendak. Zo zijn we onder meer actief in de omgeving van Delft, Haarlem, Katwijk, Voorburg maar ook op plaatsen als Gouda of Voorburg. Of men nou zelf een groendak wil aanleggen of het groendak wil laten aanleggen, wij helpen je verder.

Op welke termijn kan mijn groendak aangelegd worden?

In principe kunnen we al binnen drie weken een groendak komen aanleggen of leveren bij jou aan de voordeur. Niet snel genoeg? Dan overleggen we even per telefoon of bij jou op locatie wanneer we langskomen voor een dakinspectie. We proberen altijd een zo goed mogelijk service te geven en als dit een snellere levering betreft dan maken wij ons daar hard voor. 

Daarnaast zijn we gevestigd in Den Haag en ben jij als het goed is woonachtig in de nabije omgeving van Den Haag waardoor we ook snel kunnen schakelen als er een gat valt in een van de agenda’s.

Welke soort groendak past het best bij mijn dak?

Het is lastig om vanaf een afstand aan te geven welk groendak het best bij jouw dak past. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren dat de mogelijkheden bepaald welke groendaken op het dak passen. Onder andere de dakconstructie is hierin van belang.

Geef jouw voorkeur qua groendak aan ons door en tijdens de vrijblijvende dakinspectie informeren we je over de (on)mogelijkheden qua realisatie van het groendak op jouw dak. 

Wel kunnen we aangeven dat er op de meeste daken meer mogelijk is dan je denkt. Specialist Gert-Jan vertelt je er graag meer over wanneer hij bij je langskomt voor de dakinspectie.

Ik heb wat vragen over de subsidieverstrekking van de gemeente Den Haag, kan ik deze vragen aan jullie voorleggen?

Uiteraard kun je je vragen omtrent de subsidies van de gemeente Den Haag aan ons voorleggen. Trek ons gerust even aan de mouw per e-mail, telefoon of het contactformulier. 

Binnen 24 uur ontvang je van ons al een reactie met daarin een antwoord op jouw vraag.

070 - 20 42 092