Groendak Breda

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groendak Breda

Gert-Jan van Groendakspecialist denkt graag met je mee wanneer je je oriënteert op een groen dak, bij jou op het dak in Breda.

Je krijgt van Gert-Jan een gratis dakinspectie, bij jou op het dak.

Zie ik je snel, bij jou op het dak?

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Groendak-breda-met-zonnepaneel

Gerealiseerde projecten in Breda

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Wil je zelf je groen dak aanleggen? Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Breda om de situatie te inspecteren. 

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Groen dak aanleggen Breda

Wil je een groen dak laten aanleggen in Breda? Dan kunnen wij je goed helpen. Wanneer je het groene dak graag wil laten plaatsen door een derde partij, dan kunnen we je vanaf de oriëntatie tot en met de uiteindelijke aanleg helpen. Zo voorzien we je van advies en regelen we jouw subsidieaanvraag. Hieronder lees je meer over de voordelen van een groendak.

WATERBERGING

Naast dat een groendak erg mooi is, heeft het ook een aantal erg mooie eigenschappen. Een groendak houdt namelijk water vast, is goed voor de lucht en voor de stadsfauna.

Regenwater dat normaal direct doorloopt, blijft met een groen dak op het beschikbaar voor de omgeving en verdampt langzaam. Het riool van de gemeente Breda krijgt daardoor meer tijd om het water te verwerken. Hoge plassen en wateroverlast worden daardoor verleden tijd. 

Onze groendaken zijn gemaakt voor het efficiënt opvangen en vasthouden van regenwater. Hoe intensiever de begroeiing van het groendak, hoe meer regenwater er over het algemeen opgenomen kan worden.

Een deel van het regenwater wordt opgenomen door het groendak en verdampt later geleidelijk weer in de atmosfeer. Onze groendaken bergen tot 100 liter water per vierkante meter (afhankelijk van de gekozen begroeiing).

ANDERE VOORDELEN

Naast dat een groen dak regenwater opvangt, heeft het ook een aantal andere mooie eigenschappen. Een groen dak is ook goed voor de schone lucht en voor de stadsfauna.

Naast het feit dat een groen dak voordelen heeft welke betrekking hebben op onze natuur, doe je jezelf en je portemonnee op de lange termijn ook een voordeel wanneer je voor een groendak kiest.

Een van deze voordelen, waarom mensen voor een groendak kiezen, is dat de dakbedekking tot twee keer zo lang meegaat wanneer er een groendak op de dakbedekking ligt. Zo stel je de vervanging van de dakbedekking een lange tijd uit, terwijl je tegelijkertijd meehelpt aan het verduurzamen van de mooie stad Breda.

Daarnaast heeft een groendak een ander mooi voordeel, namelijk isolatie. In de zomer, wanneer het groendak vochtig is, geeft dit een verkoelend effect. Door dit verkoelende effect ligt de binnentemperatuur in jouw Bredase huis tot wel 3 à 4 graden lager. Prettig idee toch met de hete zomers van tegenwoordig?

Heb je toevallig zonnepanelen thuis? Dan zorgt je groendak voor een meeropbrengst omdat het vocht in het groene dak een verkoelend effect heeft op het dak, waardoor de zonnepanelen vol gas kunnen blijven draaien.

SUBSIDIE GEMEENTE BREDA

De gemeente Breda heeft een subsidiepot beschikbaar gesteld voor particulieren, buurten en bedrijven die een groendak willen (laten) aanleggen.

Momenteel vergoedt de gemeente maximaal 25 euro per vierkante meter. Dat is dus een flinke subsidie, lees verder op de website van de gemeente Breda.

De subsidie aanvragen is geen gedoe. Specialist Gert-Jan van Groendakspecialist helpt je namelijk bij de subsidieaanvraag. Voor ons een koud kunstje, voor jou een hoop gedoe. We hebben namelijk dagelijks te maken met subsidie aanvragen.

HET GROENDAK ZELF AANLEGGEN OF LATEN AANLEGGEN

Uiteraard ben je bij Groendakspecialist helemaal vrij in je keuze om het groendak door ons aan te laten leggen of om je groendak zelf aan te leggen.

Vergeet in ieder geval niet dat wij je graag adviseren over wat je wel en juist niet nodig hebt voor jouw groendak. Zo ontvang je dus advies van de specialist, maar kun je er uiteindelijk wel voor kiezen om jouw groendak zelf aan te gaan leggen.

Wanneer je ervoor kiest om onze groendakexperts aan het werk te laten gaan en jouw groendak te laten aanleggen, realiseren wij na goedkeuring van de offerte het groendak op een door ons samen gekozen datum. Jij hoeft nergens rekening mee te houden, wij regelen alles.

DAKINSPECTIE & OFFERTE

Het is erg belangrijk om van tevoren zeker te weten dat jouw dak geschikt is om een groendak op te (laten) plaatsen. Ook deze zorg nemen wij van je over. Een van onze specialisten komt namelijk gratis en vrijblijvend bij jou langs voor een dakinspectie.

Veelgestelde vragen

Het is logisch dat er vragen in je opkomen wanneer je aan het eventuele (laten) aanleggen van een groendak denkt. Het is immers iets dat je niet iedere dag doet. Om deze reden hebben we hieronder alvast enkele veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Mogelijk heb je ook nog een aantal (persoonlijke) vragen die er niet tussen staan. Je bent vrij om deze te stellen aan specialist Gert-Jan per e-mail, telefoon of het contactformulier. Je mag je vragen natuurlijk ook altijd stellen wanneer we bij je langskomen in Breda voor de vrijblijvende dakinspectie.

WAAR IS GROENDAKSPECIALIST GEVESTIGD?

Groendakspecialist is gevestigd in Scheveningen, Den Haag. Je kunt dus wel stellen dat we een echt Haags bedrijf zijn met een ouderwetse service.

Regelmatig helpen we inwoners van Breda en omstreken met de realisatie van een groendak. Groendakspecialist is verder actief in heel Nederland, buiten het hoge Noorden om.

OP WELKE TERMIJN KAN MIJN GROENDAK AANGELEGD WORDEN?

In principe kunnen we al binnen drie weken een groendak komen aanleggen of leveren bij jou aan de voordeur. Niet snel genoeg? Dan overleggen we even per telefoon of bij jou op locatie wanneer we langskomen voor een dakinspectie. We proberen altijd een zo goed mogelijke service te bieden, en als dit een snellere levering betreft, dan maken wij ons daar hard voor.

Daarnaast zijn we gevestigd in Den Haag en ben jij als het goed is woonachtig in de nabije omgeving van Breda, waardoor we ook snel kunnen schakelen als er een gat valt in een van de agenda’s.

WELK SOORT GROENDAK PAST HET BEST BIJ MIJN DAK?

Het is lastig om vanaf een afstand aan te geven welk groendak het best bij jouw dak past. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren dat de mogelijkheden bepaalt welke groendaken op het dak passen. Onder andere de dakconstructie is hierin van belang.

Geef jouw voorkeur qua groendak aan ons door, en tijdens de vrijblijvende dakinspectie informeren we je over de (on)mogelijkheden qua realisatie van het groendak op jouw dak.

Wel kunnen we aangeven dat er op de meeste daken meer mogelijk is dan je denkt. Specialist Gert-Jan vertelt je er graag meer over wanneer hij bij je langskomt voor de dakinspectie.

IK HEB WAT VRAGEN OVER DE SUBSIDIEVERSTREKKING VAN DE GEMEENTE BREDA, KAN IK DEZE VRAGEN AAN JULLIE VOORLEGGEN?

Uiteraard kun je je vragen omtrent de subsidies van de gemeente Breda aan ons voorleggen. Trek ons gerust even aan de mouw per e-mail, telefoon of het contactformulier.

Binnen 24 uur ontvang je van ons al een reactie met daarin een antwoord op jouw vraag.

070 - 20 42 092