Groendak Bloemendaal

Van subsidie aanvraag tot en met de aanleg van het groen dak.

Wij regelen alles voor je.

Scherpe prijs

Een groen dak voor een all-in prijs inclusief montage

Advies op maat

Wij begeleiden je van de inspectie tot en met de aanleg

Snel geplaatst

Wij plaatsen jouw groen dak al binnen vier weken

Groendak Bloemendaal

Ben je geïnteresseerd in een groendak en woon je in de prachtige gemeente Bloemendaal?

Gert-Jan, een deskundige van Groendakspecialist, staat klaar om kosteloos bij je langs te komen voor een vrijblijvende dakinspectie.

Laten we snel afspreken, bij jou op het dak!

Waarom is een groen dak (juist nu) een goed idee?

Ontvang nu 30% subsidie op een groen dak

Isoleer je huis in de zomer en winter

Help Nederland mee vergroenen

Een-luxe-aanzicht-in-bloemendaal

Gerealiseerde projecten in Bloemendaal

Bekijk alle projecten

Hoe gaan we te werk?

Aanvraag

Je kunt je aanvraag direct bij ons plaatsen via de website, vul het formulier in of bel/mail Groendakspecialist.

Afspraak

Een groendak aanleggen is maatwerk. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies

Je krijgt van ons een gratis dakinspectie en we maken een vrijblijvende offerte op maat.

Uitvoering

Na akkoord begeleiden wij jouw subsidieaanvraag. Daarna gaan onze specialisten voor je aan het werk.


Anderen vertellen

~ Isabel

2 leuke jonge enthousiaste ondernemers met kennis van zaken, zeker een aanrader!

~ Joske

Super goede service! Gekozen voor groendak inclusief aanleg. Ligt er erg mooi bij!

~ Joëlla

Zeer tevreden met het eindresultaat voor onszelf en de buren! Fijne en goede communicatie. Zeer professioneel!

Bekijk onze Google reviews »

Kunnen we je helpen?

Gert-Jan helpt je graag verder wanneer je je oriënteert op de aanleg van een groen dak. Heb je een vraag of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Aarzel niet, we helpen graag. 

Wil je zelf je groen dak aanleggen?

Wil je zelf je groen dak aanleggen? Weet je al precies wat je wil? Dan kun je in onze webshop alle benodigdheden bestellen en zo aan de slag met behulp van onze instructievideo.

Lijkt het je verstandiger om eerst nog even te overleggen met specialist Gert-Jan? Geen enkel probleem. Wij staan je graag vrijblijvend te woord of komen even bij je aan huis in Bloemendaal om de situatie te inspecteren. 

We beginnen met een vrijblijvende afspraak

Ga het gesprek aan en ontdek de mogelijkheden van een Groen dak in jouw leefomgeving

Over groene daken

Een groendak in Bloemendaal wordt momenteel gesubsidieerd, je dient wél aan enkele voorwaarden te voldoen wanneer je in aanmerking wil komen voor de subsidie.

Voorwaarden

  1. Individuele woningeigenaren, Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en particuliere huurders met voorafgaande goedkeuring van de verhuurder kunnen een verzoek indienen.
  2. Het beoogde groendak beslaat ten minste 10 vierkante meter.
  3. Het betreffende dak is verbonden aan een bestaande woning binnen de Bloemendaalse gemeentegrenzen. Deze subsidie is niet van toepassing op daken van toekomstige woningen of op afzonderlijke garages of schuren.
  4. De subsidie is specifiek bedoeld ter dekking van de kosten voor materialen, waaronder planten en hulpmiddelen.
  5. Het is ook mogelijk om aanspraak te maken op de subsidie indien het groendak op eigen initiatief en zonder tussenkomst van professionele partijen of hoveniers wordt gerealiseerd.
  6. Het aangelegde groendak dient gedurende ten minste 5 jaar te worden behouden.

Wat wordt er gesubsidieerd?

De subsidie is specifiek gericht op het ondersteunen van materiaalkosten, zoals planten en aanverwante hulpmiddelen, zoals beschermende doeken en drainagelagen.

De vastgestelde subsidiehoogte is €25 per vierkante meter, met een bovengrens van €1.000 per adres. Deze subsidie vertegenwoordigt maximaal 50% van de totale materiaalkosten. Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) geldt een collectieve subsidieplafond van €5.000 per aanvraag.

In bepaalde situaties is het mogelijk om een subsidie van €35 per vierkante meter te ontvangen. U vindt gedetailleerde informatie in de betreffende voorwaarden.

FAQ

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over groendaken. Als je persoonlijke vragen hebt of specifieke informatie zoekt, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We staan altijd voor je klaar om je te assisteren.

Hoe werkt de kosteloze dakinspectie?

De kosteloze dakinspectie is eigenlijk heel eenvoudig. Maak een afspraak en onze specialist Gert-Jan komt bij je langs in Bloemendaal om je dak te onderzoeken. Tijdens deze inspectie beoordelen we of jouw dak geschikt is voor een groendak of welke aanpassingen eventueel nodig zijn om het geschikt te maken.

We verstrekken ook advies over de verschillende soorten groendaken die geschikt zijn voor jouw dak, rekening houdend met de constructie en de helling van het dak.

Hoe zit het met het onderhoud?

Het benodigde onderhoud hangt af van het type groendak dat je kiest. Een eenvoudig groendak, zoals een sedummat, vergt doorgaans weinig onderhoud, meestal slechts twee keer per jaar. Dit kun je gemakkelijk zelf uitvoeren.
Als je opteert voor een uitgebreider groendak met struiken, planten en misschien zelfs bomen, dan vraagt dit wat meer inzet.

Hoe lang duurt het voordat het groendak wordt aangelegd?

In de meeste situaties kunnen we een groendak binnen een dagdeel of een volledige dag aanleggen, afhankelijk van de omvang van jouw dak. Zo kun je snel van je groendak genieten. Na het indienen van de aanvraag duurt het meestal ongeveer drie weken voordat we aan de slag kunnen gaan. Als haast geboden is, kunnen we altijd alternatieve opties bekijken.

Kan het groendak gedurende het hele jaar worden geplaatst?

Ja, absoluut. Een groendak kan het hele jaar door worden aangelegd, zelfs in de winter. Alleen bij vorst kan het wat lastiger zijn, omdat het groen dan niet uit de grond gehaald kan worden bij de kwekerij.

Hoe lang duurt de aanleg?

In de meeste gevallen kun je verwachten dat een groendak binnen één dag of één dagdeel wordt aangelegd, afhankelijk van de grootte van het dak.

Waar zijn jullie gevestigd?

Groendakspecialist is gevestigd in Scheveningen, Den Haag. Dit ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf Bloemendaal.

070 - 20 42 092