Groen dak aanleggen (doe-het-zelf pakketten)

Ben je zelf handig? Bestel dan een kant en klaar groendakpakket in onze webshop. In principe ontvang je bij ieder pakket alle basisbenodigdheden. Hiernaast heb je enkele accessoires nodig. Specialist Gert-Jan helpt je bij het compleet maken van de bestelling zodat je meteen aan de slag kunt. Hulp is altijd gratis en vrijblijvend.

Samen met de buurt aanleggen? Gebruik de burenactie.

Doe je het liever helemaal zelf? Lees dan hieronder verder voor een complete uitleg.

1. Welke groendak pakket heb ik nodig?

Laten we beginnen bij de kern van de zaak, het groendak. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden in het proces rondom de aanschaf van het soort groendak:

Benodigd aantal vierkante meters

Bepaal het aantal vierkante meters dat je nodig hebt om het groendak aan te leggen. Hou rekening met de grindstrook welke je – naar verwachting – aan willen leggen om wateroverlast te voorkomen.

Hellingshoek

In welke hellingshoek staat je dak? Sommige groendak soorten passen beter bij steilere hellingen dan anderen. In het overzicht hieronder zie je welke groendaken bij een steilere hellingshoek passen.

Kies je groendak

Je bent er nu klaar voor om het best bijpassende groendak te selecteren. Kies je groendak en vervolg naar stap 2. Meer weten over de verschillende groen daken? Selecteer het betreffende groen dak en vervolg naar de productomschrijving.

Uitgelichte groendaken

Lichtgewicht

Waterbuffering van 35 liter per m²

Schuine daken tot 15 graden helling

Geschikt voor letterlijk iedere dakconstructie

Geen onderhoud

Vanaf € 41,- p/m²

Groendakpakket-zonnepanelen

Sedum Solar

Waterbuffering van 30 liter per m²

Schuine daken tot 15 graden helling

6 – 18 % meer opbrengst zonnepanelen

Weinig onderhoud

Vanaf € 45,- p/m²

Isolatie

Waterbuffering van 35 liter per m²

Schuine daken tot 5 graden helling

Dit groen dak biedt hoge isolatie (R-waarde tot 3,85)

Weinig onderhoud

Vanaf €41,- p/m²

Biologisch

Waterbuffering van 50 liter per m²

Schuine daken tot 15 graden helling

Biodivers: trekt vogels, bijen en vlinders aan

3x per jaar onderhoud

Vanaf € 65,- p/m²

Leg zelf je groen dak aan

Doe het zelf groen dak pakket

Je wil zelf een groen dak aanleggen, gaaf! Wij zorgen voor de juiste materialen.

Gert-Jan, de specialist, helpt je vrijblijvend met het samenstellen van het pakket.

Al vanaf 62,50 per m2

Leg zelf je groen dak aan met de sedum tray

2. Welke accessoires zijn benodigd?

Je hebt nu een keuze gemaakt voor het groen dak, top. Er zijn nog een aantal accessoires nodig om ervoor te zorgen dat je veilig en zonder ongemak kunt gaan genieten van het nieuwe stuk natuur op je dak! Zorg dat je denkt aan de volgende zaken:

Grindstrook

De grindstrook dient om wateroverlast te voorkomen en wordt geplaatst tussen de rand van het dak en het groendak in. Daarnaast wordt grind ook gelegd om objecten heen als een dakraam of een airco-unit. Om een sterke grindstrook aan te leggen heb je een scheidingsprofiel en grind nodig. Met één grindzak leg je 4 meter grindstrook aan van 10 centimeter breed.

Dakrandprofiel (waterdoorlatend)

Het waterdoorlatend dakrandprofiel dient ter ophoging van het dak om wateroverlast te voorkomen en heeft verder als functie om de dakrand op te hogen waar het groendak en de grindstrook in valt. Meet de omtrek van het dak en bestel het aantal benodigde meters. Je hebt alleen een dakrandprofiel nodig wanneer je geen dakophoging hebt.

Bladvanger

De bladvanger is bedoeld om de HWA (hemel water afvoer) te beschermen tegen natuurlijke resten zoals blad waardoor de afvoer van het regenwater niet verstopt. Bestel net zoveel bladvangers als dat je hemel water afvoeren in het dak hebt.

Wortelwerende folie

Wortelwerende folie is benodigd wanneer je dak niet wortelwerend is. Onder andere EPDM, de wat nieuwere bitumen daken en een betondak zijn al geschikt voor een groen dak zonder wortelwerende folie. Vraag bij twijfel altijd even na of je wel of geen wortelwerend dak hebt. Anders is wortelwerende folie bijbestellen een kleine extra kostenpost maar zorgt het er wel voor dat je veel probleem voorkomt. Meet het aantal benodigde vierkante meters op en bestel de folie. De folie wordt geleverd per m2.

3. Heb ik direct al onderhoudsproducten nodig?

Je weet nu precies welke producten je nodig hebt om je groen dak te gaan aanleggen. Wanneer je groen dak gereed is dan is het goed om aan onderhoud te denken. Er zijn twee producten waarmee je je groen dak op de juiste manier onderhoud. Je kunt ervoor kiezen om deze later te bestellen maar misschien het net zo gemakkelijk om dit al direct te doen.

Sedum conditioner

Sedum conditioner is bedoeld om te gebruiken als voeding voor het groen dak met een trage afgifte. Gedurende negen maanden heeft je groen dak hier profijt van.

Sedum nutrition

Sedum nutrition is bedoeld om te gebruiken tijdens het voorjaar én het najaar om het groen dak een eenmalige halfjaarlijkse groei boost te geven.

070 - 20 42 092